51-årig kvinde fængslet: Ægtemanden vågner aldrig igen - har voldsomme hovedskader

Var det et tragisk uheld eller var det grov vold mod en 60-årig pensionist? Det spørgsmål skal Retten på Frederiksberg tage stilling til i en sag, hvor en 51-årig kvinde - mandens kone - er sigtet for grov vold.

Af
Daniel Sennek

En 60-årig mand er stadig i live, men det forventes ikke, at han nogensinde vågner igen. Det er status for ægtemanden, der har fået voldsomme hovedskader. Mandens 51-årige kone er anholdt og sigtet i sagen, men hun nægter sig skyldig.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kvinden forklarede under grundslovsforhøret, at hun selv arbejdede som social- og sundhedsassisten, mens ægtemanden var pensionist efter ansættelse i Søværnet.

"Han drikker. Og det skændes vi om. Jeg vil ikke have, at han gør det," fortalte kvinde i retten.

Tidligere har drikkeriet ført til voldsomme skænderier, der enkelte gange har udmyntet sig i vold. Blandt andet fortalte den 51-årige kvinde, at hun engang slog manden med en skammel.

Nu er hun anholdt og sigtet for grov vold mod manden efter en episode fredag aften. Kvinden kom hjem til ægteparrets lejlighed på Frederiksberg, da hun fandt den 60-årige sovende på sofaen, stærkt beruset. På et tidspunkt vågnede manden, og de begyndte at skændes. Kvinden forklarer, at hun her skubbede ham, så han faldt bagover og knaldede baghovedet ned i gulvet.

Kvinden gik derefter i seng, men ti minutter efter blev hun mistænksom og gik tilbage til stuen. Her lå manden blødende på gulvet, og kvinden ringede til vagtlægen, der sendte en ambulance.

"Manden har tre hjerneblødninger. Der er også fundet blodspor rundt om i lejligheden. Desuden har andre beboere og vidner hørt voldsom larm og skænderi, og derfor skal politiet have mulighed for at undersøge sagen ordentligt," forklarede anklageren ved retsmødet om årsagen for kvindens fængsling.

Kvinden blev varetægtsfængslet i 11 dage.

Publiceret 10 September 2018 07:23