Foto: Mostphotos

Dorte mangler begge ben og har handicapskilt til bilen: Europark gav hende bøde alligevel

Bilen var parkeret på en handicapplads, handicapskiltet var placeret i forrude og p-skiven indstillet korrekt. Alligevel fik Allan og Dorte Rosenhøj en p-bøde på 1.020 kroner - og Europark har ikke tænkt sig at annullere den.

Af
Daniel Sennek

Episoden udspillede sig i slutningen af maj, da parret var ude for at se på benproteser til Dorte, der har fået amputeret begge ben inden for et år. Da de kom tilbage, ventede en parkeringsbøde på 1.020 kroner i forruden. Europarks vagt mente nemlig ikke, at udløbsdatoen på handicapskiltet kunne ses tydeligt og kvitterede med en bøde.

Det skriver B.T.

Allan Rosenhøj var dog ikke så bekymret, da han så bøden. Han kunne nemlig godt se udløbsdatoen på handicapskiltet, hvis han gjorde sig lidt umage, og kiggede ind fra siden. Så han skrev en klage til Europark.

"Så jeg tænkte jo, at når ledelsen i Europark ser det her, tænker de: "arh, der gik det vist lidt for hurtigt". Jeg sagde til min kone: "De svarer nok slet ikke. De forbigår det i al stilhed, fordi de godt kan se, at de har lavet noget dumt"," fortæller Allan Rosenhøj til B.T.

Men han kunne ikke have taget mere fejl. I stedet for et svar, kom der et brev ind ad døren fra EuroInkasso. Bøden var nu hævet til 1.820 kroner.

"Jeg ringede til dem og sagde, at jeg aldrig havde fået et svar fra Europark. Det ville damen ikke høre på, og hun sagde bare, jeg skulle betale, ellers ville de hive mig i retten. Den her proces har chokeret mig. At man på den måde hænger sig i en bagatel og ingen empati har, selv ikke overfor en handicappet uden ben. Det har virkelig hidset mig op," siger Allan Rosenhøj til B.T.

Europark fastholder, at de har sendt et svar, men Allan tjekkede mailindbakke og spamfilter uden resultet. To dage senere kom svaret fra Europark, om at de fastholdt bøden.

B.T. har snakket med Europark, der ikke ønsker at kommentere sagen i et interview, men blot svarer, at de fastholder bøden, da reglerne for placeringen af skiltet ikke har været fulgt optimalt. Europark mener ikke, at det betyder noget, om man kan udløbsdatoen, hvis man anstrenger sig.

Allan Rosenhøj har fået et brev, hvor der står, at han ender i retten. Og det er han helt indstillet på.

Publiceret 12 September 2018 11:22