Se godt på denne stige. Kan du genkende den? Læg specielt mærke til de tre sorte afmærkninger.

Se godt på denne stige. Kan du genkende den? Læg specielt mærke til de tre sorte afmærkninger. Foto: Nordsjællands Politi

Genkender du denne stige? Information om den kan udløse mega-dusør

Nordsjællands Politi beder offentligheden om hjælp med at identificere en stige, der blev benyttet under det store sølvkup i Gentofte natten til lørdag

Af
Jacob Nielsen

Natten til lørdag den 8. september blev der begået et indbrud i en privat bolig i Gentofte, hvor der blev stjålet antikt sølvtøj for adskillige millioner kroner.

Indbruddet blev begået via husets førstesal, hvor en eller flere indbrudstyve tiltvang sig adgang ved hjælp af en stige - en stige gerningsmændene ikke tog med sig efterfølgende.

Stigen stammer hverken fra boligen eller de nærmeste naboer, og Nordsjællands Politi vælger nu at fremlyse stigen offentligt i håb om, at nogen ligger inden med information om den.

"Stigen kan vise sig at være et vigtigt spor i sagen, da den potentielt kan hjælpe os med at fastlægge, hvilken rute gerningsmændene har benyttet den pågældende nat. Derfor vil vi meget gerne høre fra stigens ejer eller andre, der ved noget om den," fortæller politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Stigen er en såkaldt multistige, som måler 160 cm i sammenklappet tilstand. Nordsjællands Politi henleder især opmærksomheden til de tre karakteristiske pletter med maling på stigens ene side, som kan være med til at hjælpe til, at nogen husker stigen.

"Jeg håber på, at nogen kan genkende stigen og dermed bidrage til yderligere fremgang i sagen. Desuden vil vi selvfølgelig også gerne returnere stigen til den rette ejer, når vi er færdige med vores tekniske undersøgelser af den," lyder det fra Henrik Sejer.

Ejeren af sølvtøjet har efter indbruddet udlovet en dusør på 3 millioner kroner til den, der kan bringe det stjålne sølvtøj tilbage til ejeren, men det er endnu for tidligt at sige, om information om stigen udløser dusøren.

"Det er ikke muligt for mig at sige, om man får del i dusøren, hvis information om stigen viser sig at lede os på sporet af sølvtøjet, men jeg håber, at folk vil kontakte os alligevel," siger Henrik Sejer.

Hvis du ligger inde med viden om stigen, kan du kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114.

Publiceret 12 September 2018 12:38