Amir dømt for brutale voldtægter på stribe: Lokkede ældre, skrøbelige kvinder ud på øde parkeringsplads

33-årige Amir Cavka fik torsdag fem år og seks måneders fængsel for to brutale voldtægter og et voldtægtsforsøg.

Af
Daniel Sennek

To kvinder blev lokket ud på en øde parkeringsplads. Den ene blev voldtaget og den anden blev forsøgt voldtaget. En tredje kvinde blev opsøgt i sit hjem og voldtaget. Alle voldtægterne blev begået af 33-årige Amir Cavka, der nu har fået fem år og seks måneders fængsel. Amir Cavka blev ikke udvist, men tildelt en advarsel.

Det skriver sn.dk.

Voldtægterne og forsøget derpå skete i juli og september 2017 - i Brædstrup, Frederiksværk og Hundested.

To af kvinderne kendte den 33-årige voldtægtsmand perifært, da det lykkedes ham at lokkke dem med i bilen. Den tredje kvinde kendte ikke Amir Cavka, men var dukket op for "at inddrive noget gæld". Kvinden ville dog ikke betale, da hun ikke havde lånt nogen penge - og så forgreb den 33-årige mand sig på hende.

De tre kvinder er henholdsvis 55, 55 og 65 år.

"Det er altid svært at føre bevis i sædelighedssager, hvor der sjældent er vidner til det, der er foregået. Det gælder så meget desto mere, når der er tale om skrøbelige ofre, som har haft svært med at sætte sig til modværge og svært ved at fortælle om, hvad der er sket. Derfor er jeg tilfreds med, at der blev dømt i forholdene vedrørende de seksuelle overgreb," fortæller specialanklager Margit Wegge til sn.dk.

Anklagemyndigheden ville dog gerne have haft, at den 33-årige Amir Cavka skulel have haft en forvaringsdom, men det mente Retten i Hillerød ikke. Ligesom den 33-årige mand, der stammer fra Bosnien, ikke blev udvist, da han har boet i Danmark siden han var ni år gammel og har det meste af sin familie her.

Han blev i stedet tildelt en advarsel.

Publiceret 14 September 2018 09:06