Ritzau/Scanpix

Ritzau/Scanpix Ritzau Scanpix

Kim Larsen død

Sov stille ind efter længere tids sygdom

Kim Larsen døde i morges efter lang tids sygdom.

På Kim Larsens officielle Facebook-side står der:

"På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Kim Larsen blev 72 år."

Kim Larsen var i sin sidste stund var omgivet af sin kone Liselotte og sine seks børn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui, fremgår det.

Bisættelsen vil finde sted i stilhed, og den vil være privat.

Kim Larsen fortalte i starten af 2018, at han var blevet ramt af prostatakræft, og han måtte aflyse 24 planlagte koncerter.

Kim Larsen har siden 1970'erne været kendt som en af de mest populære kunstnere i Danmark nogensinde og har solgt millioner af plader.

Kim Melius Flyvholm Larsen blev født i København, hvor han voksede op. I 1968 blev han folkeskolelærer, indtil musikken for alvor trak i ham.

Han flyttede ind på Sofiegaarden på Christianshavn, hvorefter han mødte Franz Beckerlee og Wili Jønsson, som han sammen med Bjørn Uglebjerg dannede gruppen Gasolin' med.

Larsen skrev flere sange, end gruppen havde brug for, og han udgav i 1973 sin første soloplade ved navn 'Værsgo', som er blevet ikonisk i dansk pladehistorie.

Larsen er desuden kendt for sin rolle i succesfilmen 'Midt om Natten', hvor han modtog en Robert-pris for sin rolle som Benny.

Soundtracket til filmen, som Kim Larsen leverede musikken til, er et af Danmarks bedst sælgende nogensinde.

Publiceret 30 September 2018 12:25