Bent hævede blot penge i hæveautomat - og pludselig brød helvede løs

Søren Dueholm er forsvarsadvokat og har været igennem 32 år. Nu har han fået en klient dømt i sag, hvor beviserne viser, at han er uskyldig.

Af
Daniel Sennek

Søren Dueholm er advokat - og mildest talt rystet efter en sag, hvor hans klient stod tiltalt. Flere gange før retsmødet havde han nemlig sagt, at klienten bare skulle tage den med ro - "Det her kan du ikke blive dømt på." Men det kunne han, og forsvarsadvokaten er i chok.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Jeg har aldrig stået med en dom, der var så oplagt forkert. Jeg håber, at politi og anklagemyndighed selv kan indse, at her har de ikke været helt skarpe på efterforskningen," siger Søren Dueholm til avisen.

Hans klient, Bent Hansen, stod tiltalt for at have forsøgt at misbruge et stjålet dankort tre gange ved Nordeas hæveautomat i Varde den 3. maj i år. Klokken 13.58.32, 13.58.43 og 13.58.53. Bent Hansen er ved hæveautomaten på Nordeas overvågningsbilleder den 3.5.2018 fra klokken 13.57.03 til 13.58.04.

Problemet er bare, at de billeder, hvor det stjålne dankort er brugt, ikke eksisterer i retssagen. Og de er nu blevet slettet af banken.

"Der er jo 56 sekunder tilbage af minuttet, og hvad Bent end har lavet, så har han gjort det i det 57. minut, for du kan tydeligt se, at fra 13.58.04 vender han ryggen til og går væk fra automaten igen," siger Søren Dueholm til Jydske Vestkysten.

En uge efter at Søren Dueholm og hans klient var i retten, var Bent Hansen blevet dømt.

Bent blev dømt for både for at stjæle pungen og for tre gange at have forsøgt at hæve 1.000 kroner på det stjålne dankort.

Publiceret 01 October 2018 08:20