Foto: Arkiv / Mostphotos

Omrejsende kriminelle havde fyldt lagerhal med stjålne luksusbiler: Blev anholdt blandt dyre BMW’er og Porscher

Af
Jacob Nielsen

Den 1. marts slog politiet til og anholdt to litauiske mænd på et lager ved den lille by Horne, tæt på Varde. På lageret fandt man en række eksklusive og værdifulde biler af mærkerne BMW og Porsche - biler som de to mænd havde stjålet og senere ville køre ud af landet. De to mænd var del af et internationalt netværk af omrejsende kriminelle, som havde gjort sig til eksperter i at stjæle dyre biler.

Mandag blev de to litauiske mænd på henholdsvis 20 og 22 år i Retten i Esbjerg dømt for organiseret tyveri og hæleri af luksusbiler til en samlet værdi af flere millioner kroner. Begge blev udvist af Danmark for bestandigt og skal ud af landet, når de har afsonet deres fængselsstraf på henholdsvis to år og to år og ni måneder.

Retten fandt det bevist, at det internationalt organiserede netværks mål var at sende luksusbilerne ud af Danmark.

"Jeg er meget tilfreds med, at Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi har været med til at sætte en stopper for en gruppe af omrejsende kriminelle, der har været meget professionelt organiseret, og som på ganske kort tid har stjålet biler for mange millioner kroner," siger anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær Petersen.

Begge mænd har i forvejen afsonet en dom for tyveri i Holland.

Den 22-årige, der fik to års fængsel, modtog dommen. Den 20-årige, der blev idømt to år og ni måneders fængsel, udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Publiceret 02 October 2018 13:50