Børnehavedreng i uhyggelig ulykke på legeplads: Hang pludselig livløs fra klatreborg

Det var tæt på at gå helt galt, da en børnehavedreng ved et uheld sad fast i en klatreborg i en børnehave torsdag i sidste uge. Her havde han nær mistet livet.

Af
Daniel Sennek

"Jeg kunne mærke, at han var helt tung at bære. Normalt kan jeg jo sagtens løfte ham. Og så kan jeg se, at hans øjne var åbne og stirrer i hver sin retning."

Sådan lyder det fra den 35-årige vikar Ahmed Guled til Fyens Amts Avis. Ordene beskriver en uhyggelig ulykke, som torsdag skete, da en lille børnehavedreng hang livløs fra en rebbro på daginstitutionen Fyrtårnets legeplads i Svendborg.

En legetøjsrive, der sad fast i drengen tøj, havde sat sig på tværs af et tværgående reb - hvilket havde kvalt den lille dreng, så han hang med benene ned fra rebbroen og armene på hver sin side af to lodrette reb.

Ahmed Guled påbegyndte straks livreddende førstehjælp, hvilket heldigvis fik den den lille dreng til at trække vejret igen - til stor lettelse for den 35-årige vikar.

Vikaren retter en kritik mod Fyrtårnet, fordi han mener, at de forsøger at hemmeligholde hændelsen. Det afviser leder af Fyrtårnet, Mette Andersens.

"Det skulle det ikke på noget tidspunkt. Og hvis han har følt det sådan og har forstået det på den måde, kan jeg godt forstå, han er skuffet. Han er blevet anerkendt, og det bliver han også i fremtiden. Vi er så taknemmelige. Vi kan da ikke overhovedet finde på at være andet," siger Mette Andersen til Fyens Amts Avis, hvor hun i samme ombæring beklager ulykken.

Publiceret 03 October 2018 08:02