Jonas fundet nøgen og gennemtæsket på legeplads: Uhyggeligt syn mødte forbipasserende

For to år siden blev den dengang 16-årige Jonas Andersen fundet nøgen og forslået efter en fest i Legeparken. Nu har den 18-årige gerningsmand fået sin dom.

Af
Daniel Sennek

Den 18-årige mand, der overfaldt og efterlod Jonas Andersen for to år siden, har endelig fået sin dom for overfaldet - og 33 andre forhold. Kun et enkelt af disse blev han frikendt for.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Man har fundet, at han er mentalt retarderet. Han har fået det, man kalder en anbringelsesstraf, hvilket vil sige, at han bliver anbragt på en institution for mentalt retarderede. Der er ikke sat nogen mindstetid på," siger anklager Marianne Iversen til avisen.

Tilbage i 2016, nærmere bestemt den 15. juli, blev den dengang 16-årige Jonas Andersen fundet nøgen og forslået. Han var hævet i ansigtet og på kroppen. Han havde store hudafskrabninger, masser af rifter og nogle af hans tånegle var flået af. Han havde 72 blødninger i kroppen - herunder en hjerneblødning.

Jonas Andersen har flere gange fortalt i retten, at han trods hukommelsesbesvær var overbevist om, at det var den 18-årige, der stod bag overfaldet, som den 18-årige i øvrigt nægtede at udtale sig om.

"Han (den 18-årige, red.) kom hen til mig for et års tid siden oppe ved Koldinghus. Da undskyldte han for det, han havde gjort mod mig," har Jonas Andersen blandt andet tidligere sagt i retten, skriver Jydske Vestkysten

Den dømte har valgt ikke at anke dommen.

Publiceret 04 October 2018 07:24