71-årig kvinde dræbte 16 hunde, inden politiet nåede at fjerne dem: "Jeg mishandlede dem altså ikke!"

En 71-årig kvinde nægter sig skyldig i mishandling, men erkender at have medvirket til aflivning af 16 hunde.

Af
Daniel Sennek

Den 71-årigr kvinde er tiltalt for vanrøgt af i alt 61 hunde. Det nægter hun, men erkender, at hun og en samlever aflivede 16 hunde med skud fra en salonriffel. Den nu aføde samlever skød hundene.

Det skriver Randers Amtsavis.

"Jeg tog dem ud af burene én efter én og holdt dem, mens han skød," forklarer den ældre kvinde, der foroverbøjet og med lav stemme svarer på anklagerens spørgsmål, ifølge Randers Amtsavis.

De 16 hundedrab fandt sted mellem den 7. og 17. februar. Dyrenes Beskyttelse havde afhentet de første hunde, men kunne ikke finde alle sammen. Inden de sidste hunde blev taget fra hende, skød hun dem, lagde dem i plastiksække og ville grave dem ned. Men det nåede hun ikke.

Mens kvinden erkender at have medvirket til aflivning, nægter hun at hundene generelt blev vanrøgtet.

"De fik vand og mad to gange om dagen. Hundene var ikke interesseret i at komme ud og lege. Jeg skulle nok have muget ud, men problemet var, at jeg blev syg," fortæller hun i retten ifølge avisen.

Hun solgte hunde via opslag, som hun kørte rundt og satte op forskellige steder i lokalområdet, men til sidst kunne hun ikke komme af med hvalpene, og derfor ophobede de sig på ejendommen.

Publiceret 10 October 2018 12:45