Closeup of mature teacher's hand writing alphabet on greenboard in classroom

Closeup of mature teacher's hand writing alphabet on greenboard in classroom Mostphotos

Elever fra 0. til 2. klasse hærger skolen: "Fuck din mor" og "skrid, din luder" er hverdag

75 gange har skolen indberettet vold - på bare et enkelt år. og det er især de små klasser, hvor volden, uroen og problemer er.

Af
Daniel Sennek

Siden det sidste skoleår er der indberettet 75 tilfælde af vold på Præstegårdsskolen i Esbjerg. Her er volden, spytklatter efter lærere og udbrud som "Skrid, din luder" og "Fuck din mor" blevet hverdag.

Det afslører DR , der skriver, at det har nu fået Arbejdstilsynet til at gå ind i sagen.

Inden den 1. marts 2019 skal der forebygges vold og trusler på skolen.

"Det påvirker os alle sammen. Man skal ikke udsættes for grænseoverskridende adfærd, når man går på arbejde. Det er en ulykkelig situation, som vi selvfølgelig skal gøre noget ved. Alle ansatte skal være skarpe på, hvad der sker, når vi har en konflikt. Herunder også hvordan vi lærer af konflikterne, så vi bliver dygtigere til at håndtere lignende situationer," siger skoleleder Steffen Lawaetz til DR.

Overfor DR pointerer han samtidig, at det især er eleverne fra 0. til 2. klasse, der reagerer voldsomt. En tendes, der er mange steder i Danmark.

"Det er en stigende problemstilling i skolen. Der er en adfærd med slag og spark mod lærere og verbale udfald, der er decideret truende," fortæller lærer og formand for arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening, Thomas Andreasen til DR.

Publiceret 10 October 2018 09:51