På parkeringspladsen ved Ellekærskolen får bilerne for tiden ofte smadret ruder.

På parkeringspladsen ved Ellekærskolen får bilerne for tiden ofte smadret ruder.

16 sager på en måned:

Biler smadres og ribbes ved skoler

Politiet er ekstra opmærksom på parkeringspladserne ved Ellekærskolen i Aarhus og Skjoldhøjskolen i Tilst, hvor gerningsmænd smadrer bilruder og stjæler

Af
Louise Nyvang Burmeister

En indbrudsbølge hærgrer det vestlige Aarhus i området omkring skolerne, Ellekær og Skjoldhøj.

Specielt parkeringspladsen ved Ellekærskolen, hvor der gennem den seneste måned har været anmeldt 12 tilfælde af hærværk og tyveri. Men også på Skjoldhøjskolen, hvor politiet har fået anmeldelser om fire tilfælde.

Politiet oplyser, at man foreløbig har opgjort det til 16 anmeldelser i alt fra 1. september til 2.oktober på de to skolers adresser.

Giver det her anledning til en ekstra indsats?

"Generelt så planlægger vi patruljer efter, hvor vi kan se, at der bliver begået mange indbrud," siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Det her må vel betegnes som mange indbrud?

"Ja, det er selvfølgelig noget, vi kigger på. Vi prøver at gå analytisk til værks, og det her er noget, vi vil kigge på," understreger Jakob Christiansen.

Politiet opfordrer iøvrigt til, at man ringer 114, hvis man ser mistænkelige personer i området.

"Det går så hurtigt, når de bryder ind i bilerne, så dem kan vi desværre ikke nå at fange. Men vi vil meget gerne høre om mistænkelig adfærd i området. Og så er det jo altid en god idé at lade være med at efterlade værdigenstande i bilerne," lyder det fra Jakob Christiansen.

Dukker op indimellem

Hos Hasle Boldklub kender man udmærket til problemet, der dukker op med jævne mellemrum.

"Vi har haft det problem gennem de seneste 15 år. Det kommer lidt i stimer. Det er som regel ikke vores spillere, men gæster der bliver ramt af det. Vi tager vores forholdsregler og undgår at lade værdier ligge i bilen," siger Brian Rasmussen.

Han fortæller, at han ligefrem lader handskerummet stå åbent, så eventuelle tyve kan se, at der ikke er noget at komme efter.

"Vi kan ikke gøre så meget andet," siger formanden og tilføjer:

"Vi har snakket med politiet og kommunen mange gange. Vi så for eksempel gerne, at kommunen klippede buske og hække længere ned, så man bedre kan se fra banerne og over til parkeringspladserne. Men det er ikke blevet imødekommet," siger Brian Rasmussen.

Nogle af Fuglebakkens fodboldhold træner og spiller kampe på Ellekærskolen, og her kender man også problemet. Også på 'hjemmeadressen' på Højlyngen.

"Det er noget, vi ved sker. Så når vi har gæster på Højlyngen, minder vi dem om at parkere så tæt på banen som muligt, og at fjerne værdier fra bilerne. Men vi har dog ikke hørt om, at det skulle være sket for nyligt," siger Jesper Christensen, der er formand for Fuglebakken KFUM Århus.

En ærgerlig skoleleder

Morten Dam Madsen, der er skoleleder på Ellekærskolen, er ikke bekendt med tilfælde af indbrud i biler på skolens område for nylig.

"Det er nyt for mig. Det er ikke noget, vi har oplevet i skolens åbningstid. Men jeg er meget ærgerligt over at høre det," siger Morten Dam Madsen.

Han fortæller, at der tidligere har været problemer med indbrud på skolens parkeringsplads.

"Vi har for tre-fire år siden haft et kæmpestort indbrudsproblem, hvor unge kørte to og to på scooter forbi bilerne, smadrede ruder og stjal værdigenstande. Sådanne episoder har vi heldigvis ikke haft i flere år. Jeg har selv set og løbet efter sådanne banditter tidligere," fortæller Morten Dam Madsen.

Videoovervågning var på tale, men ifølge skolelederen var det ikke lovligt at opsætte kameraer på parkeringspladsen.

"Vi havde i en periode forældre til at være p-vagter ved sene arrangementer, og så har vi været meget opmærksomme på ikke at efterlade værdier i bilerne," siger Morten Dam Madsen.

Han vil nu sikre sig, at politiet er opmærksom på området, og han vil informere på skolen, så alle bliver mindet om, at man ikke skal lade sine ting ligge i bilen.

Publiceret 10 October 2018 15:51