Her ses tre af de hunde som overlevede livet hos den 71-årige kvinde på landstedet ved Randers. De var i dårlig forfatning, da Dyrenes Beskyttelse afhentede dem.

Her ses tre af de hunde som overlevede livet hos den 71-årige kvinde på landstedet ved Randers. De var i dårlig forfatning, da Dyrenes Beskyttelse afhentede dem. Foto: Dyrenes Beskyttelse / Østjyllands Politi

Kvinde mishandlede og dræbte hunde på stribe: Slipper for at skulle i fængsel

71-årig kvinde fra Gjerlev ved Randers har fået sin dom

Af
Jacob Nielsen

Den 71-årig kvinde, der ved Retten i Randers i dag stod tiltalt for dyremishandling af i alt 61 hunde på sin landejendom i Gjerlev, er blevet idømt et års betinget fængsel og har samtidig mistet retten til at holde dyr i ti år. Det oplyser Østjyllands Politi.

På kvindens adresse fandt politiet i februar sidste år de mange hunde, der var afmagrede, usoignerede og ikke havde den fornødne adgang til vand, mad og motion. Derudover blev der fundet flere hunde, som parret selv havde aflivet ved at skyde dem med en riffel og slå dem gentagne gange i hovedet.

Ud over mishandlingen blev den 71-årige også dømt for ulovlig våbenbesiddelse.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi havde forlangt ubetinget fængsel, men retten valgte at gøre dommen betinget på grund af kvindens høje alder, og fordi hun ikke tidligere er straffet.

Publiceret 12 October 2018 13:44