Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Louise-manden dømt: Anbringes på institution og får betinget udvisning

Den 28-årige mand, der blev døbt Louise-manden, skal anbringes på institution

Såvel lokale som nationale medier havde fuld fokus på historien om 'Louise-manden', som han blev døbt af medierne, da det i november 2017 kom frem, at en ukendt mand gik rundt til og ind i tilfældige østjyske hjem med ulåste døre og spurgte efter Louise.

Kort efter den megen medieomtale blev manden fanget af politiet, og fredag blev han dømt i sagen, oplyser Østjyllands Politi.

Manden, der er 28-år, blev idømt anbringelse på en institution for personer med psykiske handicap og betinget udvist af Danmark.

Den 28-årige, der er irakisk statsborger, blev dømt for en række tilfælde af tyveri og forsøg på tyveri, som han primært begik i Aarhus - men også i Favrskov Kommune.

I en lang række tilfælde gik han ind i folks hjem ved at åbne ulåste døre. På adresserne stjal han forskellige værdier som smykker og mindre kontantbeløb. Flere gange blev han opdaget af beboere, der var hjemme.

Når det skete, påstod han, at han ledte efter ”Louise” eller andre til lejligheden opdigtede navne, hvorefter han forlod adressen.

På baggrund af de signalementer, som de forurettede gav, lykkedes det politiet at finde frem til den 28-årige gerningsmand, der ikke har en fast adresse.

Anklager Jakob Beyer fremhæver de mange forhold, som den 28-årige blev dømt for.

"Den 28-årige har gjort en masse borgere utrygge ved at trænge ind i deres private hjem, og det er et massivt omfang af kriminalitet, han har begået. Derfor er jeg tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte anbringelse og betinget udvisning," siger anklageren.

Den 28-årige udtog betænkningstid i forhold til at anke og blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

dp

Publiceret 12 October 2018 11:43