Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Nyt fupnummer afsløret: 60-årig kvinde svindlede løs på bed and breakfast

Snød blandt andet på bed and breakfast i Vejby

Af
Jens Berg Thomsen

svindel 38.889 kroner og ti øre. Så meget er en 60-årig norsk kvinde anklaget for at have snydt forskellige mennesker for over i alt 24 gange. Kvinden, der skal i retten til december i år, har svindlet flere steder i Danmark, deriblandt på en "bed and breakfast" i Vejby. Det viser anklageskriftet fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi, som Ugeposten har læst.

Forholdet fra Vejby, som går tilbage til november i 2015, handler om bedrageri "af særlig grov beskaffenhed", står der i anklgen. Kvinden har her snydt for i alt 2.750 kroner. I anklageskriftet står der, at kvinden har "solgt" nogle cigaretter, hun ikke havde, til to personer på overnatningsstedet. Kvinden har også tilsyneladende betalt blot én ud af i alt fire overnatninger og stukket af fra regningen. Der står ikke i detaljer, hvad kvinden har sagt, men tiltalen lyder på at have "fremkaldt, bestyrket eller udnyttet en vildfarelse" hos de to personer.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om kvinden, derifølge avisen er kendt for notorisk svindel gennem mange forskellige typer af historier til at snyde folk, og hun har gennem tiden blandt andet udgivet sig for at være bedemand, jordemor, læge, overlæge, præst og psykolog. Kvinden har også brugt et væld af forskellige navne, skriver avisen.

Det var en kvinde i Holte, der i denne omgang sørgede for at få kvinden i politiets varetægt. Kvinden fra Holte var ifølge Ekstra Bladet selv blevet snydt af kvinden, så hun googlede hendes navn og fandt ud af, at den 60-årige var kendt for at svindle. Det fik kvinden til at udføre et "større detektivarbejde" selv, skriver avisen, og det mundede ud i, at politiet kunne anholde kvinden.

I anklageskriftet står der, at kvinden i denne omgang er tiltalt for at have solgt billetter til Roskilde Festival, uden at kunne levere dem, at have stukket af fra flere hotelregninger i blandt andet Sønderjylland og på Bornholm og have snydt folk i forskellige kirker til at låne sig penge, uden de blev betalt tilbage.

Sagen er tidslagt i Retten i Lyngby til den 17., 19. og 20. december 2018.

Publiceret 12 October 2018 08:39