Her ses tre af de hunde som overlevede livet hos den 71-årige kvinde på landstedet ved Randers. De var i dårlig forfatning, da Dyrenes Beskyttelse afhentede dem.

Her ses tre af de hunde som overlevede livet hos den 71-årige kvinde på landstedet ved Randers. De var i dårlig forfatning, da Dyrenes Beskyttelse afhentede dem. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Par stod bag brutale hundedrab: Likviderede dem én for én med salonriffel

En 71-årig kvinde sidder ved Retten i Randers tiltalt i en stor vanrøgtssag

Af
Jacob Nielsen

Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi har tiltalt en 71-årig kvinde fra Gjerlev ved Randers for vanrøgt af i alt 61 hunde. I dag afgøres sagen, der for dyreelskere må siges at være af yderst brutal karakter. Det skriver Ritzau.

Kvinden har, sammen med hendes tidligere samlever, en 58-årig mand, som nu er afgået ved døden, drevet ulovlig hundehandel fra deres landsted i det østjyske.

I retten har hun erkendt dette forhold og samtidig fortalt, at hun ikke kunne bære at se, at hendes mange hunde skulle fjernes af Dyrenes Beskyttelse i forbindelse med en dyreværnssag, der var rettet mod hende.

Derfor tog parret hundene ud af burene én for én og skød dem med en salonriffel. Det var samleveren, der skød, mens kvinden holdt hundene fast, har hun ifølge Ritzau berettet.

Dyrlæge og professor ved Københavns Universitet, Henrik Elvang Jensen, har obduceret fem af de 16 hunde, der blev fundet aflivet hos kvinden, og han har forklaret, at to af hundene var blevet skudt i hovedet, mens tre andre hunde var blevet slået til døde.

Et kvindeligt vidne fra Dyrenes Beskyttelse, som var med til at fjerne alle hundene fra ejendommen, sammenligner i retten hundenes forhold med forholdene i en koncentrationslejr.

Anklageren kræver fængselsstraf til den 71-årige kvinde og frakendelse af retten til at have med dyr at gøre.

Der ventes dom senere i dag.

Publiceret 12 October 2018 12:30