Østeuropæisk tricktyv søgte terapi: Det var ét stort fupnummer

Kvinde blev franarret sin pung

Af
Finn Due Larsen

Svindel En politipatrulje rykkede torsdag ved middagstid ud til en anmeldelse om et tricktyveri.

En kvinde i starten af 70’erne forklarede, at hun var blevet passet op af en mand på en sti omkring Alberts Vænge. Manden havde fremvist et stort kort og gik tæt på hende, hvor han spurgte om vej til "noget terapi".

Kvinden opdagede bagefter, at hendes pung var blevet stjålet fra hendes taske. Den mistænkte tricktyv beskrives som:

Mand af østeuropæisk udseende på 40-50 år og 160-180 cm. høj. Han var almindelig i kropsbygningen, var brun i huden, havde sort, kort hår, så usoigneret ud, havde skægstubbe og var iført mørkt tøj.

En anden mand, som kort forinden var gået forbi kvinden, mistænkes desuden at være med i tyveriet. Han beskrives som:

Mand på 40-50 år, 185 cm. høj med almindelig kropsbygning og sort hår. Han var iført mørkt jakkesæt.

Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 43 86 14 48/114.

Gode råd mod tricktyve

På baggrund af hændelsen har politiet en række gode råd klar mod trick- og gadetyve, som er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet.

    Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.

    Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.

    Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.

    Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.

Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

Publiceret 13 October 2018 00:00