De to stærekasser på Grenåvej tæt ved Lystrupvej i Risskov måler hastigheden i hver sin retning.

De to stærekasser på Grenåvej tæt ved Lystrupvej i Risskov måler hastigheden i hver sin retning. Foto: Jens Thaysen, Ritzau/Scanpix

Politiets nye fartmålere smadret: Vidner søges

Spritnye stærekasser smadret seks dage efter opsættelse

Af
Jeppe Rafn

Der skulle gå mindre end en uge, før de to nye stærekasser på Grenåvej i Aarhus blev smadret ved hærværk. Stærekasserne blev sat op mandag 8. oktober om eftermiddagen. Natten til søndag 14. oktober klokken 00.41 blev de ødelagt af hærværk, oplyser Østjyllands Politis vagtchef Jens Rønberg til Lokalavisen.

"Vi fik anmeldelsen fra Vejdirektoratet lige efter, det var sket, men gerningspersonerne var forsvundet, da vi kom derud," siger vagtchefen.

"Glaspladerne er blevet knust. Der lå ikke nogen sten på jorden, så vi tænker, der er blevet brugt en genstand til at smadre dem. Det er dyrt udstyr, og vi vil gerne vide, hvem der har gjort det," fortsætter vagtchefen.

Stærekasserne på Grenåvej i Risskov er ude af drift efter hærværk.

Stærekasserne på Grenåvej i Risskov er ude af drift efter hærværk. Foto: Jens Thaysen, Ritzau/Scanpix

Politiet vil nu tømme stærekasserne og se, om der er nogen, der er blevet blitzet lige op til hærværket, som har sat fotokasserne ud af drift.

"Det sker fra tid til anden, at der bliver begået hærværk mod stærekasser og vores fotoudstyr i øvrigt," siger Jens Rønberg.

Der er tilsyneladende ikke nogen, der har set hærværket, men hvis der skulle være vidner eller nogen har hørt noget eller kender noget til episoden, vil politiet meget gerne høre fra dem. Stærekasserne er ikke videoovervåget, oplyser politiet.

Publiceret 14 October 2018 12:21