I sidste uge var der drama i Bernstorffsparken, da en flok borgere greb til selvtægt over for en norsk hundeejer. Modelfoto: Mostphotos

I sidste uge var der drama i Bernstorffsparken, da en flok borgere greb til selvtægt over for en norsk hundeejer. Modelfoto: Mostphotos

14 hunde i én bil: Hundeelskere blokerede for norsk kvinde i park

Fotos af 14 hunde i én bil blev delt flittigt på Facebook. Da bilen blev genkendt ved Bernstorffsparken, greb borgere til selvtægt, og politiet blev tilkaldt. Men et døgn efter var sagen vendt på hovedet

Af
Kathrine Albrechtsen

Der var hverken tale om misrøgt eller stjålne hunde i en sag, hvor en 37-årig norsk kvinde blev set i Hovedstadsområdet med flere hunde i sin bil. Det skrev Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse onsdag den 10. oktober.

Tre dage før, om søndagen, lagde en borger ved navn Nannah Ley fotos af en bil fyldt med hunde op på Facebook med teksten: "Jeg holdt i dag ved Maccen (MacDonalds red.) på Jyllingevej i Rødovre, da jeg kigger i bilen ved siden af, opdager jeg, at bilen er FYLDT med hunde (Omkring 16 hunde). Ældre hunde og hvalpe. De sad i deres eget pis og lort, de havde mad - men ingen vand. Bilens ruder var helt duggede til, og vinduet stod en cm åben(...)hvis I ser denne bil, disse hunde - så vær søde at tilkalde politiet. Mit hjerte kan ikke bære det, og kvinden flygtede desværre derfra."

13.143 valgte at dele Nannah Leys efterlysning. To dage efter eskalerede jagten ved Bernstorffsparken, hvor kvinden ankom for at lufte nogle af hundene fra bilen. Her forsøgte flere borgere at spærre for kvindens bil. Politiet måtte rykke ud og udsendte efterfølgende en pressemeddelselse, hvor de manede til besindighed.

Ingen har lidt nød

De 14 hunde blev tirsdag aften kl. 21 indbragt til Dyreværnets internater, hvor der ved en nærmere undersøgelse blev fundet chip i alle hunde, alle oplysninger stemte overens med oplysningerne i deres dyrepas, som den 37-årige norske kvinde foreviste.

"Hundeflokken består af fem hunde og otte hvalpe, der er født i maj måned i år. De er alle blevet undersøgt, og der er ingen tegn på, at de har været udsat for misrøgt eller har lidt nød," siger Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet, i en pressemeddelelse.

Onsdag formiddag var kvinden til afhøring hos Nordsjællands Politi, hvor hun fortalte, at hun var på vej fra Polen til Norge, og undervejs ville holde lidt ferie i Danmark.

"Under hendes ophold har hundene om natten opholdt sig i kvindens bil, hvor de har haft adgang til mad, vand og frisk luft," skriver Nordsjællands Politi, som er ved at færdigbehandle sagen.

Forhastede konklusioner

Politikomissær Morten Riisager-Pedersen fra Nordsjællands Politi har udtalt om sagen:

"Der er ingen tvivl om, at mange borgere har været bekymrede for hundenes ve og vel. Sagen her viser, at der blandt borgerne er en stor interesse for dyrevelfærd, men at det er også vigtigt, at der ikke drages forhastede konklusioner," siger han.

Publiceret 16 October 2018 09:43