Yahya Hassan

Yahya Hassan

Nøgen, kun iført skudsikker vest og åben skjorte - sexkrænkede to kvinder: Yahya Hassan tiltalt i retten

42 anklagepunkter mod den tidligere så feterede og berømte digter

24 minutter. Så lang tid tog det Østjyllands Politis anklager at læse alle 42 tiltalepunkter mod Yahya Hassan op for retten i Aarhus i dag.

Den ellers meget udfarende og åbenmundede digter, gjorde intet påstyr af sig, men tog stille plads i Retten i Aarhus med kortklippet hår og iklædt en tætsiddende blå trøje, sorte bukser og hvide sneakers.

Der blev himlet en smule med øjenene under oplæsningen af anklagepunkterne, men ellers var de stift rettet mod bordet.

Anklager Tanja Fogt har nedlagt påstand om, at Hassan skal idømmes behandling på en lukket psykiatrisk afdeling uden længstetid, mens hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, mener, at der skal være en længstetid på fem år.

Hassan er blandt andet tiltalt for vold, tyveri, hærværk, narkokørsel og -besiddelse, våbenbesiddelse, trusler og utallige overtrædelser af et tilhold.

Blufærdighedskrænkelse er også en del af sagskomplekset. 15. juli i år skulle han om natten ifølge anklagemyndigheden have antastet to kvinder på Viborgvej. Her blottede han sit lem for dem, mens han kun var iført skudsikker vest og en åben skjorte. Efterfølgende ragede han ifølge anklagerne den ene i skridtet og placerede sin mund helt tæt derved, og så blev den anden kvinde truet med kniv med ordene:

"Hvis ikke du stopper, så er det slut nu. Prøv ikke på noget, jeg kan slutte det hele nu!"

Yahya Hassan

Yahya Hassan Scanpix Denmark

Lokalavisen Aarhus følger sagen i retten...

Publiceret 18 October 2018 10:37