Arkivfoto

Arkivfoto

Nyt snedigt trick: 12 albanske klatretyve plyndrede velhavervillaer for millioner

Sådan omgik de tyverisikringer og alarmer

12 albanske klatretyve plyndrede velhavere på Sjælland, og for at undgå alarmer klatrede tyvebande op ad nedløbsrør og brød ind gennem vinduer, skriver Ritzau

Dermed slap de udenom hjemmenes alarmer, der som regel er placeret i stueetagen, og herefter nøjedes tyvene med at tage værdier fra overetagen.

På den måde forsvandt der særligt i Gentofte Kommune enorme værdier fra villaer - ved et enkelt indbrud i Charlottenlund var gevinsten værdier for 1,1 millioner kroner.

I starten var sporene efter banden få. Men i oktober 2017 opdagede efterforskerne, at hvis man satte en knappenål på et kort for hvert indbrud, smøg de sig langs S-togslinjerne i Storkøbenhavn.

Det var på den måde, at brikkerne langsomt begyndte at falde på plads. Flere og flere indbrud kunne kædes sammen, og tidligt om morgenen 9. november 2017 blev 12 albanere anholdt på et hotel i København.

Knap et år senere er mændene i Københavns Byret blevet dømt for at stå bag svimlende 71 indbrud.

Flere idømmes fængsel i fire år, mens andre slipper med tre år eller tre år og nogle måneder bag tremmer. Kun en enkelt af de tiltalte har udsigt til umiddelbar løsladelse. Hans straf lyder på fængsel i halvandet år, skriver Ritzau.

Publiceret 23 October 2018 16:05