Foto: Mostphotos

Udvist kriminel amok i fly da han skulle hjemsendes - nu er han sat på fri fod i Danmark

Det lykkedes ikke at udvise en 28-årig mand fra Litauen mandag

Af
Jacob Nielsen

En 28-årig litauisk mand fik fredag en udvisningsdom af Danmark for de næste to år. Mandag skulle han have været fløjet hjem til Litauen, men sådan gik det ikke, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 28-årige blev som planlagt anbragt i et fly, men begyndte pludselig at opføre sig så uroligt, at flypersonalet ikke ønskede ham med som passager.

Politiet måtte derfor bringe ham tilbage til Retten i Roskilde for at få forlænget fængslingen af ham. Retsmødet sluttede dog med en afgørelse om, at litaueren skulle løslades, men pålægges en meldepligt, således at han om to dage skal møde personligt frem på politistationen i Roskilde. Hvad der videre skal ske i hans sag, melder historien ikke noget om.

Anholdelsen af den 28-årige

Fredag klokken 12:59 fik politiet den første anmeldelse om den 28-årige, der optrådte utryghedsskabende i området ved Store Valbyvej ved Himmelev nord for Roskilde, hvor han var set gå ind i flere indkørsler og kigge ind vinduer på adresserne.

Lidt senere fik politiet en henvendelse om samme mand, der nu var set på cykel. Politiet fandt dog frem til ham. Han medbragte en rygsæk, hvori politiet fandt en Ipad med indgravering af en kirke i Roskilde. Personalet i kirken kunne oplyse, at de kort tid siden havde fået stjålet netop en Ipad. Derfor blev manden anholdt og sigtet for tyveri af Ipaden samt overtrædelse af våbenlovgivningen, idet politiet i hans rygsæk også fandt en ulovlig kniv.

Den 28-årige litauer blev afhørt til sagerne, som blev afgjort straks, og blev ifølge en resolution fra Udlændingeservice udvist af Danmark de næste 2 år.

Publiceret 23 October 2018 11:59