Håndgranat eksploderet i Holbæk: "Det er helt uacceptabelt"

Af
Jacob Nielsen

Det var en håndgranat der sprængtes, da der natten til torsdag lød et kæmpe brag på Østerstræde i Holbæk. Sådan lyder den foreløbige konklusion, efter politiets undersøgelser af gerningsstedet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet modtog i nat klokken cirka 01.30 en anmeldelse om et højt brag ved Bandidos’ tilholdssted på Østerstræde og har i samarbejde med Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling siden undersøgt gerningsstedet nærmere.

Bliv opdateret dagligt med de seneste 112-nyheder om ulykker, drab og vold fra lokalavisen.dk direkte i din mailboks. Tilmeld dig nyhedsbrevet her:

Detonationen af håndgranaten har medført materielle skader på stedet, men ingen personer er kommet til skade ved hændelsen. Politiet ser dog med meget stor alvor på sagen og vurderer samtidig, at sprængningen er endnu et led i den konflikt, som den seneste tid har udspillet sig i den vestsjællandske by.

"Det er helt uacceptabelt, at vi nu har en hændelse i Holbæk, der under andre omstændigheder kunne have haft meget alvorlige følger. Hverken borgerne eller vi vil finde os i det – og det skal bringes til ophør," siger chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet er massivt til stede i Holbæk og øger nu generelt tilstedeværelsen med øget patruljering som tryghedsskabende indsats.

Politiet vil senere i dag nedlægge et egentligt opholdsforbud i forhold til Bandidos’ opholdsted i Østerstræde i Holbæk. Opholdsforbuddet bygger videre på det af Holbæk Kommune indførte samlingsstedsforbud og betyder, at der efter opholdsforbuddets ikrafttræden ikke må opholde sig personer på stedet overhovedet. Herudover har politiet til hensigt at udvide området for den allerede iværksatte visitationszone i Holbæk.

Der er pt. 6 personer varetægtsfængslet for andre forhold i forbindelse med den verserende konflikt.

"Vi arbejder benhårdt på at få gerningsmændene fængslet og få opklaret sagerne, så vi kan få sat en stopper for det her," udtaler chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen.

Publiceret 25 October 2018 13:26