Model/arkivfoto

Model/arkivfoto

Hjemløse André sov på Strøget: Nu er han bortvist fra Københavns Kommune i tre måneder

Det omdiskuterede zoneforbud mod såkaldt utryghedsskabende lejre er med til at kriminalisere det at være hjemløs, mener de hjemløses landsorganisation, SAND

Natten til tirsdag blev en hjemløs Hus Forbi-sælger med navnet André anholdt, da han i selskab med nogle andre hjemløse lå og sov på Strøget i Københavns Indre By. Det skete på baggrund af politibetjentenes vurdering om, at den hjemløses overnatning i gadebilledet var utryghedsskabende, skriver TV2 Lorry.

Manden, der sælger Hus Forbi-blade i området omkring Kogens Nytorv og på Nørreport Station, er nu blevet tildelt en bøde på 1.000 kroner og et forbud mod at opholde sig i hele Københavns Kommune i tre måneder.

Det omdiskuterede zoneforbud mod såkaldt utryghedsskabende lejre er med til at kriminalisere det at være hjemløs og tvinger straffede til at leve en uværdig tilværelse i frygt for politiet, mener de hjemløses landsorganisation, SAND.

Det er ikke værdigt. Det er at kriminalisere hjemløse for at være hjemløse, mener Kim Allan Jensen, formand for SAND i hovedstaden, ifølge TV2 Lorry

"Det er reelt blevet forbudt at være hjemløs. Det efterlader manden her som kriminel, for han kommer til at bryde det her forbud. Manden har sit arbejde, sine kunder, sin base og hele sin omgangskreds – sin gadefamilie, som det kaldes – i Indre By, siger Kim Allan Jensen til TV 2 Lorry.

Publiceret 31 October 2018 11:14