Læge tiltalt for uhyggelige "drugrapes" af to kvinder: Nu har han trukket sin tilståelse tilbage

En yngre læge sidder lige nu varetægtsfængslet for to forskellige "drugrapes" mod to kvinder. Han har tidligere tilstået, men har nu trukket den tilbage.

Af
Daniel Sennek

Den fængslede læge er tiltalt for at have bedvøet de to kvinder med medicin i marts og april, hvorefter han voldtog dem, da de ikke kunne modsætte sig.

Det skriver Ekstra Bladet.

I grundlovsforhøret den 2. maj erkendte lægen, at han havde bedøvet kvinderne med sovemedicin og voldtaget dem i sin lejlighed, men nu har han trukket tilståelsen tilbage, da den var givet i "panik".

"Han var udsat for et ubeskriveligt pres, og der var tale om en panikhandling. Vi har gennemgået sagen grundigt, og han kan ikke længere stå ved sin første forklaring og nægter sig nu skyldig," siger advokaten til Ekstra Bladet.

Anklagemyndigheden vil have lægen fængslet under straffelovens paragraf 216, stk. 3, hvor straffen for voldtægt kan stige til 12 års fængsel, hvis voldtægten har haft en særlig farlig karakter, eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder.

"Det synes skudt helt ved siden af, hvis anklagemyndigheden vil påberåbe sig den bestemmelse," siger lægens forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, til Ekstra Bladet.

Publiceret 11 November 2018 07:24