Her brækker 17-årige Anita nakken to steder: "Folk tror, at det ikke kan gå galt, men det kan det"

Lørdag kunne 17-årige Anita Louise Petersens live være blevet markant anderledes. Hun brækkede nenmlig nakken to steder - og var tæt på at blive lam.

Af
Daniel Sennek

Anita Louise Petersen red med sin hest Extra P til et springstævne i Vejle Rideklub, da det gik helt galt. Selvom det er gået godt så mange gange før, så endte den 17-årige pige med at brække sin nakke to steder og forstuve sit højre håndled. Hvis hun ikke passer på, kan hun ende med at blive lam.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Men stadig... jeg føler mig simpelthen bare så heldig. Det har jeg også fået at vide. Jeg har fået en chance for at blive helt rask igen, hvis jeg holder mig i total ro. Jeg kunne let være blevet lam med det samme. Knæk. Knæk. Siger det. Jeg var chokeret og forsvandt helt. Jeg husker ikke mere, før jeg er på Kolding Sygehus og skal scannes uden at kunne bevæge mig. Da ved jeg, at jeg kunne have været død," siger hun til avisen.

Du kan se det voldsomme styrt i videoen herunder - artiklen fortsætter efter videoen:

Nu deler den unge rytter sin historie. Med et helt særligt formål. Hun vil nemlig gerne bede sine medryttere om at passe rigtig godt på dem selv.

"Man ser, at de andre står der på sejrsskamlen og er så glade, når de modtager deres medalje eller pokal. Det vil jeg da også. Så jeg gav den lidt ekstra gas. Det skulle jeg nok ikke have gjort. Ridning er en farlig sport. Heste er ikke legetøj. Punktum. Derfor skal man passe godt på sig selv. Jeg ser tit, at folk er frygtløse. De tror ikke, at det kan gå galt, men det kan det. Se på mig. Så pas på," advarer Anita Louise Petersen til Jydske Vestkysten.

Publiceret 14 November 2018 00:00