81-årige Annys værste nat: Kroatisk røverbande gik amok i blodbad under hjemmerøveri

Mandag vidnede den 81-årige Anny Nielsen i Retten i Nykøbing. En gruppe kroatere er tiltalt for en stribe indbrud og hjemmerøverier, og Anny fortalte om den værste nat i hendes liv.

Af
Daniel Sennek

Natten til 29. maj 2017. Den står knivskarpt for den 81-årige Anny Nielsen. De er nemlig den nat, at en gruppe kroatere har udset sig hendes - og hendes mands, Poul, - hjem til et uhyggelig hjemmerøveri. Mandag fortalte hun sin historie i Retten i Nykøbing.

Det skriver Folketidende.dk.

Anny Nielsen bliver vækket af en puslen i hjørnet. Klokken er cirka tre om natten, og hun tror, at det er hendes mand Poul. Men da hun tænder lyset, ser hun, at det er en fremmed mand - og pludselig er der to. begge med elefanthuer på.

"Jeg skreg jo som en vild og vanvittig. Så kom han over og holdt mig for munden og sagde et eller andet. Så går den anden ud i gangen, og i det samme lukker min mand døren op til sit værelse og kommer ud. Så er der tumult. De havde fat i hele hovedet for at få det så stramt som muligt. Det var ikke særligt rart. Og de havde handsker på - nogle grove nogen, der rigtigt skar," fortæller Anny Nielsen ifølge Folketidende.dk.

Forvirret bliver Anny og hendes mand sat på sengen og bunden stramt, mens røverne blev ved med at sige ordet: "Penge". Men da parret ikke afslører noget, begynder røverne at stikke Poul med en cirka 20 centimeter lang kniv.

"Han blev stukket i armen og over det hele. Og så begynder de at rode rundt og tømme alle skuffer. Til sidst sagde jeg, der lå penge i gangen. Det var lige meget - bare de kom ud. Jeg tror, der var omkring 4.000 kroner," siger Anny Nielsen ifølge Folketidende.dk.

Røverne for aldrig at vide, at der i et pengeskab ligger 45.000 kroner, og til sidst forlader de stedet, mens Anny og Poul stadig er bagbundne. De kommer efter nogen tid fri og for ringet til politiet og Annys søn.

Siden røveriet har Anny fået psykologhjælp og er kommet ovenpå igen, men det skete ikke for Poul. Han var i chok, snakkede ikke og spiste heller ikke. Fra en frisk og rørig 83-årig mand, kom han på aflastninghjem og plejehjem og døde blot få måneder efter røveriet.

Publiceret 21 November 2018 08:08