Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Yahya Hassan holdt fanget og frarøvet 60.000 kroner

To mænd er i byretten i Viborg blevet dømt for to forhold mod Yahya Hassan

I sidste måned blev Yahya Hassan dømt for 42 lovovertrædelser, som blandt andet omhandlede vold og trusler. Torsdag var Yahya Hassan igen omdrejningspunktet i en retssag, men denne gang var det med ham i offerrollen. Midtjyllands Avis skriver således, at to mænd i byretten i Viborg er blevet dømt for at have holdt den aarhusianske digter fanget samt frarøvet ham 60.000 kroner.

En 37-årig mand er blevet idømt 10 måneders fængsel i sagen, imens den 30-årige medgerningsmand fik en hårdere straf på to års fængsel, fordi han også blev dømt for andre forhold, skriver mediet.

Måtte hoppe fra anden sal

Forholdene, som de to mænd er blvet dømt for, skete tidligt om morgenen 26. maj i Silkeborg. Her befandt Yahya Hassan sig i den ene af de dømtes lejlighed. De to mænd holdt ham ifølge dommen fanget og truede ham med saks og kniv.

Midtjyllands Avis skriver, at det lykkedes Yahya Hassan at slippe væk, da han sprang ud fra en altan på anden sal og ned på et bord. Herefter kontaktede han politiet.

Ifølge mediet oplyste sagens anklager i retten, at Yahya Hassan havde blå mærker på arme og ryggen efter episoden. Desuden indrømmede den aarhusianske digter, at han havde været påvirket af stoffer ved episoden.

Udover fængselsstraffen blev de to mænd dømt til at betale sagens omkostninger og en erstatning til Yahya Hassan. Dommen er blevet anket til landsretten, skriver Midtjyllands Avis.

jwh

Publiceret 22 November 2018 00:00