Arkivfoto.

Arkivfoto.

Brutalt gennemtæsket på togskinner af unge indvandrere i flok: Ofrene efterladt på skinnerne, da tog kørte ind på perronen

Indvandrerdreng ringede efter hjælp. Den kom lynhurtigt.

Retten i Glostrup har mandag eftermiddag dømt syv unge for grov vold på Taastrup Station. De er idømt mellem 6 og 10 måneders fængsel, og en af de dømte blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. To af de unge blev idømt en advarsel om udvisning.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

De unge var tiltalt for at have overfaldet to mænd på Taastrup Station den 4. august 2018 kl. ca. 05.30. Her kom en af de unge et verbalt skænderi med de to mænd, hvorefter drengen ringede efter de andre.

Kort efter ankom de øvrige - flere af dem maskeret med trøjer for ansigterne - til perronen og overfaldt de to mænd. Volden begyndte på perronen, men de unge pressede de forurettede ned på togskinnerne, hvor volden fortsatte med slag, spark og tramp i hovedet. Volden varede i ca. 3½ minut, indtil at nogen råbte, at der kommer tog, hvorefter de dømte skyndte sig op på perronen. De efterlod deres voldsofre på banelegemet, men efterfølgende lykkedes det de to mænd at komme op på perronen ved egen hjælp, oplyser politiet.

Et af ofrene oplyste i retten, at han har fået varige mén af overfaldet.

"Der er tale om et meget groft og umotiveret gruppeoverfald, hvor gerningsmændene udviste uhørt hensynsløshed. Dommene følger praksis for voldsstraffe set i lyset af gerningsmændenes unge alder," siger senioranklager Cecilie Swartz Bak.

En af de unge mænd var samtidig tiltalt for at have truet et vidne i forbindelse med sagen. Den 20-årige mand blev dømt for dette forhold.

To af de dømte er tidligere dømt for vold. Den 20-årige mand der blev udvist, var kort før overfaldet blev løsladt efter afsoning for vold.

To af de dømte ankede på stedet, tre udbad sig betænkning og to af de dømte modtog dommen.

De dømte er mellem 16 og 20 år.

Publiceret 26 November 2018 14:28