Arkivfoto.

Arkivfoto.

Brutalt og livsfarligt sex-overfald på kvindelig nabo: Kom ind i lejligheden med økse og strips

Tog kvælertag på kvinden, som mistede bevidstheden

En 22-årig mand fra Aalborg blev i dag i Retten i Aalborg idømt otte års ubetinget fængsel for at have forsøgt at voldtage og dræbe sin 24-årige kvindelige nabo.

Det brutale overfald skete i januar i år, hvor den 22-årige mand kom ind i naboens lejlighed med en økse, strips og maskering. Inde i lejligheden slog han den 24-årige kvinde og tog kvælertag på hende så længe, at hun kortvarigt mistede bevidstheden. Herefter forsøgte han at voldtage hende, mens han truede hende med at slå hende ihjel.

Det lykkedes kvinden at flygte fra stedet og alarmere politiet, der kort efter fandt frem til den 22-årige, som blev anholdt.

I mandens lejlighed fandt politiet en liste med naboens navn og 16 andre personer - heriblandt politidirektøren i Nordjyllands politikreds. Da Nordjyllands Politi dermed var inhabile, overtog Østjyllands Politi sagen, som blev afgjort i dag.

Retten fandt den 22-årige skyldig i forsøg på manddrab og forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter, men mente ikke, at det kunne bevises, at listen med de 17 navne var en liste over personer, han ville dræbe. Det havde anklagemyndigheden ellers plæderet for.

Den 22-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke, oplyser Østjyllands Politi.

Publiceret 29 November 2018 16:07