Arkivfoto.

Arkivfoto.

Heltemodige kvinder på motorvejen: Sådan forfulgte og stoppede de lastbil med døddrukken rumænsk chauffør

Sådan fik de sat en stopper for chaufførens livsfarlige kørsel

To meget vakse kvinder er årsag til, at en rumænsk lastbil-chaufføt nu er idømt 30 dages ubetinget fængsel, 1000 kroner i bøde, tre års ubetinget frakendelse af kørekortet og udvisning med indrejseforbud i fire år - hans promille blev målt til 2,58.

De to kvinder kørte på den nordjyske motorvej ved Randers, da de ville overhale en lastbil. Men i samme øjeblik trak lastbilen over i deres vognbane og var ved at presse deres bil ud i midterrabatten.

Kvinderne besluttede i stedet at lægge sig bag lastbilen, hvorfra de kunne se, at den slingrede voldsomt og fyldte flere vejbaner.

ringede derfor efter politiet, mens de kørte efter bilen, som de fik standset på Stålvej, hvor de fik kontakt til chaufføren, som virkede meget fuld. Der kom en patrulje til stedet, der også vurderede at den 39-årige rumænske lastbilchauffør var spirituspåvirket. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og kørt med på politistationen i Randers. Her blev der taget en alkometertest, der viste, at manden havde en promille på 2,58.

Publiceret 29 November 2018 12:01