Politiets nye supervåben slår til: Mand tiltalt for to skræmmende sexoverfald - med 10 års mellemrum

En 42-årig mand er blevet tiltalt for to forskellige sexoverfald med 10 års mellemrum. Det hele takket være politiets nye supervåben.

Af
Daniel Sennek

I april 2008 blev en 17-årig pige overfaldet, holdt for munden af en mand på Søsumvej i Søsum og tvunget ind i et buskads omkring klokken 02.30. Med ordene: "Der vil ske noget ubehageligt', hvis hun ikke gjorde, som han sagde, tvang manden den unge pige til grove seksuelle krænkelser. Den sag har siden været uopklaret, men måske er gerningsmanden fundet nu - takket være poltiets nye supercomputer.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den 42-årige mand, der nu er tiltalt for overgrebet, er også tiltalt for at voldtage en kvinde i Hornbæk Plantage i maj 2018.

Han nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer, Peter Ølholm.

Den 42-årige mand blev anholdt på grund af politiet nyeste supervåben, Polintel. Helt basalt er det en supervåben, der er designet til at finde nålen i høstakken. Blandt andet ved at analysere fremgangsmåder, beskrivelser af gerningsmand, adfærd i sager og så videre.

Den 17. maj blev en 33-årig kvinde voldtaget på Nordkyststien i Hornbæk Plantage. Det skete, da hun blev grebet bagfra af en gerningsmand og tvunget ind i et buskads - med ordene "der vil ske noget" eller "det vil gå galt", hvis ikke hun gjorde, som han sagde.

Herefter blev hun tvunget til forskellige grove seksuelle krænkelser og vaginal voldtægt, skriver Ekstra Bladet.

Dna-spor blev fundet i begge sager, men personen var ikke i registret. Polintil fandt frem til, at den 42-årige kunne være gerningsmanden, og da en haste-dna-test viste, at hans dna-profil matchede med en sikkerhed på 1:1.000.000, er manden nu blevet tiltalt.

Publiceret 30 November 2018 08:26