53-årig mand i kørestol røvede tankstation: "Jeg prøvede at få dem til at skyde mig ved at pege på betjentene med pistolen"

En 53-årig mand ville begå selvmord ved at lade politiet skyde ham - det såkaldte suicide by cop. Han blev fundet skyldig i retten, men løsladt.

Af
Daniel Sennek

En 53-årig mand, der er benamputeret og sidder i kørestol, blev i retten fundet skyldig i røveri, trusler mod både politifolk og trusler mod en kammerat samt overtrædelse af både knivloven og loven om euforiserende stoffer. Alligevel ønskede anklageren, at manden blev løsladt.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Sagen tog sin begyndelse den 31. oktober, da den benamputerede mand meddelte en af de plejere, der kom i hans hjem, at han ville stikke sin kammerat ned. Angiveligt fordi han var bange for at miste sin hustru til kammeraten.

Klokken 16 samme dag kørte manden i sin kørestol ind på Circle K tanken på Gammelby Ringvej i Esbjerg, hvor han truede sig til 85 pakker cigaretter med en pistol - der senere viste sig at være en attrap. Da han 10 minutter senere kørte forbi børnehaven i Mandøgade, blev han indhentet af politiet.

Den 53-årige mand sigtede på politiet med pistolen, men da politiet ikke kunne skelne den fra en rigtig pistol, var manden i stor fare for at blive skudt, hvilket også var mandens hensigt.

"Jeg ville begå selvmord, så jeg prøvede at få dem til at skyde mig ved at pege på betjentene med pistolen. To af betjentene rystede lidt, og jeg tror, det var tæt på, at de havde gjort det. Men til sidst smed jeg selv pistolen - jeg kom til at tænke på, at de skulle leve med at have skudt mig - og så overmandede de mig," forklarede den 53-årige mand til Jydske Vestkysten.

Publiceret 03 December 2018 07:08