Plejemor spurgte datter om seksuelt misbrug: "Så væltede det ud af hende med navne og beskrivelser af mænd..."

Det var en plejemor, der i foråret 2018 fik mistanke om seksuelt misbrug af en i dag 17-årig pige. Nu er både pigens 72-årige fader og hans kammerat på 69 sigtet i sagen.

Af
Daniel Sennek

"Ja, jeg tror, hun fortæller sandheden. Der er for mange sammenfald. Og jeg kan have det enormt dårligt over ikke at have reageret tidligere."

Sådan fortalte den i dag 17-årige piges plejemor, der fredag var i vidneskranken ved Retten i Horsens, ifølge Horsens Folkeblad. Plejemoderen vidnede i sagen, hvor to mænd på 72 og 69 år er tiltalt for en række voldtægter af en i dag 17-årig pige fra 2002-2011.

Den ene sigtede - den 72-årige mand - er pigens far, mens den anden er en god ven af familien. De nægter sig begge skyldige.

Det var pigens plejemor, der fik mistanke i foråret, da den 16-årige piges telefons ringede. Det var en mand, der boede på pigens avisrute, og da plejemoderen konfronterede ham, stod det hurtigt klart, at der var tale om seksuelt misbrug.

"Har han rørt dig andre steder, spurgte jeg. "Nej, han har ikke". Det gentog hun. "Har andre", spurgte jeg - og så væltede det ud af hende med navne og beskrivelser af mænd," forklarede plejemoren ifølge avisen.

Publiceret 08 December 2018 07:57