Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Vidner til vild dødskørsel gennem bymidte efterlyses: Betjent blev slæbt 100 meter

Serbisk mand er sigtet for at have bragt en politibetjents liv og helbred i fare

Af
Jacob Nielsen

En 25-årig serbisk mand så stort og flot på trafiksikkerhed og andre liv og førlighed, da han natten til søndag den 9. december klokken 01:41 kørte ræs i Aabenraa midtby. Nu efterlyses vidner til episoden, som kunne have endt helt galt.

Ved hændelsen eftersatte en civil politipatrulje mandens personbil, en sort Opel Corsa fra 2008 med registreringsnummer BB 87559.

Eftersættelsen førte til, at en politibetjent hang ud af den 25-åriges bil og på den måde blev slæbt over en 100 meters strækning.

Den 25-årige blev mandag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet, sigtet for blandt andet at have bragt en betjents liv og helbred i fare. Han nægter sig dog skyldig og har kæret kendelsen om varetægtsfængslingen.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber i forbindelse med efterforskningen at komme i kontakt med vidner, der har overværet eftersættelsen.

Den sorte Opel Corsa kørte med høj fart, efterfulgt af den civile patrulje, ad følgende rute: Forstalle via Søstvej, Vestvejen, Langrode, Grønnevej, Næstmark, Grønnevej, Forstalle, Persillegade, Nygade, Store Pottergade, forbi Cafe Butler, og ind på gågaden Storegade, videre til Storetorv, ad Vestergade, Franciska Clausens Passage, Sankt Nicolai Gade og til sidst væk via Storegade.

Vidner kan kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 1-1-4.

Publiceret 11 December 2018 12:39