Foto: Google Street View

Kvinde plyndret mens hun sad i sin bil: Pludselig blev passagerdøren åbnet

Af
Jacob Nielsen

Et særdeles frækt tyveri fandt tirsdag sted på en parkeringsplads udenfor Rema1000 på Kalundborgvej i Holbæk. Her sad en 64-årig kvinde omkring klokken 11 i sin bil, efter hun havde været på indkøb i supermarkedet

En fremmed mand åbnede pludselig passagerdøren og stak mere eller mindre hele overkroppen ind i bilen samtidig med, at han forsøgte at aflede kvindens opmærksomhed med spørgsmål om ruten til nærmeste hospital. Selvom den 64-årige anede uråd og råbte op, lykkedes det alligevel manden at stjæle hendes pung med bl.a. dankort, og han stak af fra stedet.

Da kvinden efterfølgende rettede henvendelse til banken for at få spærret sit kort, blev det konstateret, at der allerede var hævet 16.100 kroner fra kontoen.

Politiet gennemså efterfølgende overvågningsvideoen fra Rema 1000, og her kunne man se, at den samme mand tydeligt aflurede PIN-koden på kvindens dankort.

Den mistænkte beskrives som: A: Mand, rumænsk/østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 165-170 cm., almindelig af bygning, hvid i huden, sort, kort hår. Havde antydning af mørke skægstubbe. Talte engelsk med kraftig accent. Iført: Jægergrøn jakke med pelskant og orange snor fra hætten. Medbragte: Kort, formodentlig med bustider.

Bliv opdateret dagligt med de seneste 112-nyheder om ulykker, drab og vold fra lokalavisen.dk direkte i din mailboks. Tilmeld dig nyhedsbrevet her:

Politiet forsøger nu via overvågningsfotos at få identificeret den mistænkte, men hører også meget gerne fra personer, der måtte bemærket den mistænkte enten i supermarkedet Rema 1000 eller på parkeringspladsen udenfor ved kvindens bil i går tirsdag ved 11-tiden.

Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 1-1-4 med oplysninger i sagen.

Pas på i julehandlen

Politiet opfordrer i øvrigt i denne travle tid med julegaveindkøb brugere af betalingskort til at skjule indtastningen af deres PIN-kode ekstra forsigtigt. Et betalingskort er nemlig kun noget værd for en tricktyv, hvis PIN-koden er afluret. Stil dig tæt på betalingsterminalen eller dæk indtastningen med den frie hånd, så koden ikke kan aflures. Står du selv afventende i en betalingskø, kan du måske også hjælpe andre ved at holde øje med, om nogen er lidt for nysgerrige, når PIN-koden indtastes på betalingsterminalen, lyder anbefalingen.

Publiceret 12 December 2018 00:00