Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Hjemmepleje-vikar sigtet for voldtægt af hjerneskadet kvinde

Af
Martin Warming

En 31-årig mand er blevet sigtet for voldtægt af en 49-årig kvinde fra Hillerød.

Den 31-årige mand, der via et vikabureau arbejdede for hjemmeplejen i Hillerød Kommune på det formodede gerningstidspunkt, låste sig ifølge politiets sigtelse ind i kvindens lejlighed tirsdag den 4. december omkring klokken 13.10, hvor han havde fuldbyrdet samleje med hende.

Den 49-årige kvinde er delvis lam og lider af afasi, der betyder, at hun blandt andet har svært ved at udtrykke sine tanker.

Den 31-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød torsdag eftermiddag efter at være blevet anholdt tidligere på dagen.

Dommeren valgte at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning, og det betyder, at Hillerød Posten ikke er i stand til at gengive den 31-årige mands forklaring eller i øvrigt komme med flere detaljer om sagen.

Manden nægter sig skyldig, og dommeren valgte at løslade den 31-årige mand.

Nordsjællands Politi har valgt at opretholde sigtelsen mod den 31-årige mand og skal nu have lavet en video-afhøring af den 49-årige kvinde, fortæller anklager Michael Qvist til Hillerød Posten.

Hos Hillerød Kommune understreger Vibeke Abel, der er direktør i Social- & Borgerservice, at den 31-årige mand er ansat i et vikabureau - og ikke hos Hillerød Kommune.

"Vi har oplevet en kvinde, der har været ulykkelig over en situation, hun har været i. Vi har taget os rigtig meget af hende og hjulpet hende - blandt andet kontakt til politiet. Herfra er det en politiopgave at finde ud af, hvad der videre skal ske," siger Vibeke Abel.

Afasi

Afasi er når man efter en skade på hjernen har fået vanskeligt ved at udtrykke sine tanker i ord og/eller forstå ord – på tale såvel som på skrift.

Kilde: Hjerneskadeforeningen

Publiceret 13 December 2018 17:03