Overvågningsbillede

Nettet strammes om cyklende tæskehold: Politiet kimes ned

Politiet har en god idé om, hvem de to cyklende voldsmænd fra Roskilde er

Af
Jacob Nielsen

Sidste torsdag bad Midt – og Vestsjællands Politi offentligheden om hjælp til at identificere to mænd, der er mistænkt for mindst to gange at have begået rå, umotiveret gadevold i Roskilde den 6. november.

Og det lader til, at de to mænd har efterladt noget af et indtryk hos en del borgere.

Politiet har nemlig modtaget et hav af opkald fra forskellige borgere, som enten har været i kontakt med mændene eller som mener at vide, hvem de er. Mellem 20 og 30 personer har ifølge kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregård, ringet ind med oplysninger om voldmændene, skriver Roskilde Avis.

Forklaringerne peger i samme retning, men Martin Bjerregaard vil af efterforskningsmæssig hensyn ikke oplyser, hvor man mener, de kommer fra.

De to voldsmænd slog den 6. november først til klokken 19:28 mod en 17-årig ung mand ved byens stationscenter.

Bliv opdateret dagligt med de seneste 112-nyheder om ulykker, drab og vold fra lokalavisen.dk direkte i din mailboks. Tilmeld dig nyhedsbrevet her:

Den 17-årige gik kort før overfaldet sammen med en ven ad stien forbi politistationen og arresten i retning mod Jernbanegade, da to fremmede mænd på cykler fulgte efter dem og kom med tilråb. Den 17-årige og vennen blev bange og løb til Stationscentret, hvor vennen gik ind i en kiosk, mens den 17-årige ventede udenfor. De to fremmede mænd på cykler dukkede op igen og forøvede begge vold imod den 17-årige.

Senere på aftenen fik politiet endnu en anmeldelse om vold mod en 27-årig kvinde fra Roskilde, der på Eriksvej var blevet overfaldet af to fremmede mænd, der havde spurgt efter jointpapir. Den 27-årige havde afslået og sagt, at det havde hun ikke, da det var ulovligt. Den ene havde herefter taget fat i kvinden og nikke hende en skalle, så hun faldt ned på jorden. Mens den 27-årige lå på jorden, fik hun hældt vin ud over sig.

Publiceret 13 December 2018 12:05