Arkivfoto.

Arkivfoto.

Voldtægt af to kvinder: Her er dommen over kloakmester

Kloakmester tidligere dømt for sexoverfald

Da en 33-årig kvinde i foråret gik til politiet og anmeldte, at hun var blevet voldtaget i Hornbæk Plantage, leverede hun et spor, som ikke bare skulle opklare hendes egen sag, men også en ti år gammel voldtægtssag, skriver Ritzau.

Torsdag har Retten i Helsingør derfor idømt den 42-årige kloakmester Stefan Bjerregaard Sørensen fem et halvt års fængsel for at stå bag de to voldtægter. En dom, som han ankede på stedet med krav om frifindelse.

På tøjet tilhørende den 33-årige kvinde, fandt retsgenetikerne et biologisk spor. En dna-analyse viste, at gerningsmanden var den samme som i en sag fra 2008.

Dengang blev en 17-årig pige overfaldet på en sti i Søsum i Nordsjælland. Gerningsmanden overfaldt hende bagfra og forgreb sig på hende seksuelt.

Også i Hornbæk Plantage blev offeret overfaldet bagfra og udsat for seksuelle overgreb.

Dna-sporet pegede på Stefan Bjerregaard Sørensen, der er uddannet kloakmester. Han har selv forklaret, at der i begge sager var tale om frivillig sex.

Det er ikke første gang, at manden bliver dømt. Ifølge Ekstra Bladet blev det under retssagen oplyst, at manden i 1996 blev dømt for at have forgrebet sig på en seksårig pige på et toilet.

I 1999 blev han dømt for at have væltet en kvinde omkuld i en hæk og for at have holdt hende for munden.

De to sager udløste henholdsvis 60 dages betinget fængsel og 40 dages hæfte, skriver Ritzau.

Publiceret 13 December 2018 14:45