Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix.

Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix.

24-årig trafikdræbte mor og to små børn: Så høj var hans promille

Lille by, hvor børnene gik i skole, ramt af dyb sorg

Den 24-årige mand fra Letland, der søndag påkørte en bil bagfra på Hodsagervej sydøst for Holstebro og dræbte en 41-årig kvinde, en syv-årig pige og en ni-årig dreng, havde en promille på 1,46 ved ulykken.

Det skriver TV Midtvest.

"Jeg er ikke overrasket, set i forhold til de oplysninger vi havde i forvejen fra uheldsstedet, og politiets screening viste også at manden havde drukket," fortæller anklager ved Østjyllands Politi, Iben Holm.

I et grundlovsforhør mandag blev den 24-årige mand varetægtsfængslet i fire uger sigtet for manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Under grundlovsforhøret kom det frem, at politiet havde målt promillen til over det tilladte og afventede en endelig blodprøve. Ifølge et vidne, som forinden ulykken blev overhalet af manden, skulle han have kørt mellem 110-130 kilometer i timen. Det afviste manden i retten og nægtede sig skyldig.

"Uagtsomt manddrab plejer at udløse en bøde. Men en kombination af alkohol og en eller flere døde ligger normalt mellem 1,5 og tre år," siger anklager Iben Holm til TV Midtvest..

Ulykken har sendt den lille by Mejrup, hvor børnene gik i skole, i dyb sorg.

 

Publiceret 14 December 2018 00:00