Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix.

Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix. Ritzau Scanpix

Seneste nyt: Ung mand dræbt, 5 andre såret - hvem er knivstikkerne?

Københavns Politi efterlyser vidner til de to blodige knivstikkerier nytårsnat

Af
Kim Belmark

Københavns Politi søger vidner til to knivstikkerier nytårsnat, hvor en ung mand blev dræbt og fem andre såret.

Kultorvet:

Klokken 04.06 får Københavns Politi en anmeldelse om et knivstikkeri ved Hauser Plads og Kultorvet. Her er to mindre grupper unge mænd stødt ind i hinanden, og to 20-årige er blevet stukket med knive. De er begge uden for livsfare.

Gothersgade:

Kort tid derefter, klokken 04.12 får politiet endnu en melding om knivstikkeri omkring krydset mellem Gothersgade og Borgergade. Her er en 19-årig og tre 20-årige mænd stukket med knive. Den 19-årige mister livet, mens de tre andre er uden for livsfare.

"Knivstikkerierne på henholdsvis Kultorvet og Gothersgade har ikke sammenhæng," siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Knud Hvass.

Diskoteksgæster

"Det tyder på at være uoverensstemmelser mellem diskoteksgæster, som udvikler sig og fører til denne tragiske hændelse. Vi er stadig i fuld gang med efterforskningen og vil meget gerne tale med alle, der har været til stede eller ved noget om, hvad der er sket," siger Knud Hvass.

Da politiet ankommer til Gothersgade, opfører en person sig mistænksomt og bliver efterfølgende anholdt. Personen er på nuværende tidspunkt ikke sigtet i sagen.

"Det er for tidligt at sige noget nærmere om den persons rolle, det er vi i færd med at få overblik over," siger Knud Hvass.

Pårørende til den dræbte unge mand er underrettet.

På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at knivstikkerierne er banderelateret, vurderer Københavns Politi.

Vidner til de to knivstikkerier må meget gerne henvende sig på telefon 114.

Publiceret 01 January 2019 00:00