Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Kæmpe razzia-uge fra mandag: Her slår politiet til

I uge to sætter Rigspolitiet ind med kontrol på landets skoleveje. Målet er bl.a. fartglade bilister og cyklister, der kører uden lys

I den kommende uge (fra mandag den 7. til fredag den 11. januar) vil landets politikredse sætte fokus på sikkerheden på skolevejene, hvor der vil være ekstra kontrol. Det skriver Rådet For Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

"Da politiet i samme periode i januar 2018 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4.700 bilister sigtet for at køre for stærkt. Det er et problem, at så mange kører for hurtigt, da det kan være svært for børn at vurdere, om de kan nå over vejen, hvis de ikke ved, hvor hurtigt bilerne kører," siger Christian Bertelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Foruden at stoppe de lidt for hurtige bilister har politiet også fokus på cyklister, der kører uden lys. I mørket på skolevejene kan de være ekstra svære at se i det trafikkaos, der ofte er omkring mange skoler.

"For mange bilister kan det være svært at se cyklisterne i mørket, hvis de kører uden lys. Derfor opfordrer vi alle forældre til at tjekke, om der er cykellygter på børnenes cykler, og om lyset virker på både deres egne og børnenes cykler," siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

jn

Publiceret 04 January 2019 12:42