Toget fra ulykken holder afdækket i Nyborg efter togulykke på Storebæltsbroen: Otte personer blev dræbt og 16 er kommet til skade i togulykken, hvor et passagertog blev ramt af dele fra et godstog på Storebæltsbroen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Toget fra ulykken holder afdækket i Nyborg efter togulykke på Storebæltsbroen: Otte personer blev dræbt og 16 er kommet til skade i togulykken, hvor et passagertog blev ramt af dele fra et godstog på Storebæltsbroen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

"Min kære bror, Kasper, er brutalt blevet taget fra os i togulykken"

Søsteren til en af de dræbte fra togulykken på Storebæltsbroen fortæller som den første offentligt om en af de dræbte i den uhyggelige togulykke på Storebæltsbroen.

Af
Daniel Sennek

2. januar 2019 står for altid printet ind i hukommelsen for rigtig mange danskere. 131 passagerer og tre DSB medarbejdere var i dødstoget, der tidligt onsdag morgen formodentligt ramte en lastbiltrailer fra et godstog. 16 blev såret, mens otte mennesker mistede livet. En af dem, der blev dræbt er den 30-årige nordjyde Kasper Brix Bærndt.

"2019 har haft en grusom begyndelse. Min kære bror, Kasper Brix Bærndt, er brutalt blevet taget fra os i togulykken. Vi er alle i familien dybt berørte og fyldt med savn. Jeg har mistet en bror, en barndomsfælle og en stærk, smuk og dygtig mand, som var blevet en ægte ven," oplyser mandens søster på Facebook ifølge Ritzau.

Kasper Brix Bærndt stammer fra Hjørring, men flyttede i august 2016 til Grønland. Han planlagde ifølge opslaget at vende hjem i det nye år.

"Det er med stor sorg, at vi har erfaret, at Kasper Brix Bærndt desværre er omkommet i den forfærdelige togulykke i Danmark. Kasper, som vi kender ham her i Inua, var meget vellidt og kendt som en stille og dygtig CrossFit-atlet, som har rykket sig utrolig meget til det positive," skriver Crossfit Inua, hvor Kasper Brix Bærndt dyrkede Crossfit, i Nuuk til det grøndlandske medie Sermitsiaq ifølge Ritzau.

Torsdag eftermiddag oplyste Fyns Politi, at de otte dræbte i togulykken efter alt at dømme er danske statsborgere.

Der er tale om fem kvinder og tre mænd. Søsteren til Kasper Brix Bærndt er den første pårørende, der offentligt fortæller om sit tab.

Publiceret 04 January 2019 07:04