Arkivfoto.

Arkivfoto.

Nul tur til Thailand: Mand stod i lufthavnen med familie - fængslet på grund af gæld på 3000 kroner

Udestående med Fogedretten betød anholdelse og fængsling

Tirsdag eftermiddag mødte en mand op i lufthavnen med sin familie, hvor turen skulle gå til Thailand, varme og solskin. Troede han. For da manden identificerede sig i lufthavnen, endte han nemlig i stedet med at blive anholdt og få en overnatning på Hotel Gitterly i kolde og regnfulde Danmark frem for varme Thailand, beretter Nordsjællands Politi.

Manden havde et udestående med nogle kreditorer og fogedretten, som han ikke havde fået styr på inden afrejse. Nærmere bestemt drejede det sig om en gæld på 3.000 kroner, der havde fået lov til at passe sig selv så længe, at fogedretten var blevet indblandet.

"Umiddelbart kan man tænke: ”Lad dog manden rejse til Thailand med familien, når det kun drejer sig om en gæld på 3.000 kroner”, men lad os først gennemgå, hvordan sådan et forløb typisk ser ud. Det var nemlig ikke, fordi manden kunne påstå, at han var uvidende om risikoen for, at han ville blive anholdt ved udrejse af Danmark. Han havde allerede tidligere modtaget en hel del advarsler om, at han ville blive anholdt, hvis han for eksempel forsøgte at rejse udenlands," skriver Nordsjællands Politi på dets Facebookside.

"Vi står ikke og gnider os i hænderne, når vi for eksempel skal anholde nogen, der står på nippet til at rejse til de varme lande, men når man er blevet advaret tilpas mange gange, så har det altså konsekvenser."

"Manden fortalte da også, at han havde set advarslen i sin e-boks, og han tog det derfor ganske pænt, da han fik at vide, at han ikke skulle med flyet til Thailand den dag. Så vidt vi ved, ville han købe en ny flybillet til en afgang, efter hans møde i fogedretten onsdag var overstået," beretter Nordsjællands Politi.

Publiceret 10 January 2019 16:09