Arkivfoto.

Arkivfoto.

Taxachauffør skulle køre handicappet dreng i skole: Endte i vildt slagsmål midt i lyskryds

Slagsmålet fandt sted i lyskryds på meget befærdet vej

Kristine Kold er mor til David på 12 år, der autist og ofte bliver kørt i taxa. Sønnen har oplevet, at chaufføren kom op og slås, skriver B.T.

Kristine Kold blev ringet op af sønnens skole, der forklarede, at han havde haft en voldsom oplevelse i taxien i morges.

Den daglige taxitur til og fra skole var mundet ud i, at chaufføren i et anfald af trafikvrede var sprunget ud af bilen og var endt i håndgemæng med en anden bilist.

Kristine Kolds 12-årige søn David har infantil autisme. Han har meget svært ved at overskue det, hvis hans daglige rutiner pludselig skifter eller han udsættes for larm eller store menneskemængder. Historien er endnu en i rækken i B.T.s taxitjek, som har afsløret mange bekymrende og skræmmende oplevelser, som danske taxikunder har haft.

Den konkrete episode fandt sted lige ved et lyskryds på den befærdede Frederikssundsvej i Københavns morgentrafik.

Det er taxiselskabet Dantaxi 4x48, der har ansvaret for at køre David i skole. Kommunikationschef Rasmus Krochin forklarer, at han ikke kan udtale sig om den enkelte sag, men oplyser, at man har stort fokus på netop kørsler med skrøbelige børn.

"Vi kører et meget stort antal kørsler hvert år. Set i det lys synes jeg ikke, vi har mange klager. Vi har rigtig mange forældre, som heldigvis er meget glade for den service, som vi yder, og de chauffører, som de kører med," siger han til B.T.

Publiceret 10 January 2019 00:00