Danmarks uheldigste skipper? Måtte reddes i land to gange på tre dage: "En helvedes weekend!"

To gange måtte Jens Christian Frederichsen reddes i land fra samme kutter på samme weekend. Først forliste den, og så brød den i brand.

Af
Daniel Sennek

Jens Christian Frederichsen er måske Danmarks uheldigste skipper i denne weekend. To gange måtte han - og besætningen - på sin kutter RI 524 "James Robert" reddes i land af redningshelikopter. Første gang, da skibet var ved at synke, og to dage senere, da der gik ild i kutteren under bjærgningen.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det hele begyndte fredag, da Forsvarets Operationscenter blev alarmeret om en synkende kutter. Skipper Jens Christian Frederichsen og fire polske besætningsmedlemmer blev herefter reddet i land af helikopteren.

Kutteren "James Robert" sank dog ikke held, så søndag forsøgte Jens Christian Frederichsen at få den i havn i samarbejde med det ene besætningsmedlem.

"Vi var ombord igen søndag klokken 17. Det var dårligt vejr med meget blæst, men vi prøvede at sejle ind. Der var vand i lasten, og det prøvede vi at pumpe ud igen. Jeg bad ham kigge maskinrummet, og han kiggede derned. Jeg kiggede også og kunne se, at det brændte ad helvede til. Så fik vi slukket for den store tank, for den var der 3500 liter brændstof i," fortæller Jens Christian Frederichsen til avisen.

Endnu engang blev Jens Christian Frederichsen reddet i land med det besætningsmedlem, der var taget med. Den "helvedes weekend", Jens Christian Frederichsen kalder de sidste tre dage, har da også sat sine spor, fortæller han til Dagbladet Holstebro-Struer.

"Jeg har det ikke ret godt. Jeg har ikke sovet i nat. Jeg er noget dårlig over, at den anden mand, der var med, er fuld af stress," siger Jens Christian Frederichsen efter udskrivelsen.

Publiceret 15 January 2019 09:32