Louisa Vesterager Jespersen wears a Bovec Sports Center t-shirt in this undated photo obtained from social media on December 20, 2018. Bovec Sports Center Archive/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES.NO ARCHIVES

Louisa Vesterager Jespersen wears a Bovec Sports Center t-shirt in this undated photo obtained from social media on December 20, 2018. Bovec Sports Center Archive/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES.NO ARCHIVES Ritzau Scanpix

Halshugningsvideo af danske Louisa delt blandt 7. klasses elever: "Det er forfærdeligt"

En video, der angiveligt viser drabet af på en af de to unge kvinder, danske Lousia og norske Maren, i Marokko, florerer på de sociale medier, og nu er den også delt i stor stil på en dansk folkeskole.

Af
Daniel Sennek

Det er svært at sætte en stopper for delingen af den video, der angiveligt viser drabet på en af de to veninder, Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, der mistede livet i Marokko den 17. december sidste år. På Vejgård Østre Skole i udkanten af Aalborg har ledelsen i dag samlet elever fra 7. og 8. klasse for at tale om videoen, da den florerer blandt skolens elever.

Det skriver DR.

Skoleleder Jesper Saugstrup Jensen har sendt en besked til forældrene på skolen, hvor han understreger nødvendigheden, da flere elever allerede har set videoen.

"Jeg synes, det er forfærdeligt, at videoen overhovedet er blevet delt. Det skulle den jo slet ikke have været, og jeg mener egentlig, at det var bedst at tie den ihjel. Men når den først er ude, og der er et stort antal, der har set den, så synes jeg, det er fornuftigt, at man tager dialogen og snakker lidt etik og moral, og om hvad der sker på videoen. For jeg tror hverken, det er første eller sidste gang, det sker," siger forælder og formand for skolebestyrelsen, Michael Klitgaard Mikkelsen, til DR.

Børns Vilkår anbefaler, at du taler med dit barn om det, hvis det har set videoen, da den er meget ubehagelig.

De danske og norske veninder var på ferie, da de på brutal vis blev slået ihjel i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene.

Publiceret 15 January 2019 11:39