Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Udenlandske "rengøringstyve" på spil: Luk ikke disse kvinder ind

Af
Jacob Nielsen

Nordsjællands Politi har de seneste dage modtaget henvendelser fra borgere, som har haft besøg af kvinder, der udgiver sig for at være rengøringsassistenter.

En 45-årig kvindelig beboer på Enghave i Rungsted Kyst måtte mandag formiddag klokken 10.40 blokere indgangen for to kvinder, som forsøgte at få adgang til hendes bolig under dække af at komme for at gøre rent. Kvinderne havde åbnet døren til den 45-årigs bolig og forklarede på engelsk, at skulle gøre rent. Men den 45-årig nægtede at lade dem komme forbi og bad dem meget bestemt om at gå.

De to beskrives som:

A: Kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, almindelig af bygning, hvid i huden og med lyst hår. Iført mørkegrå dynejakke og medbragte lys rygsæk. Talte fremmedsprog.

B: Kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, almindelig af bygning, hvid i huden og med sort mellemlangt hår. Iført mørkerød dunjakke. Talte fremmedsprog.

Også i Nærum har en nærgående "rengøringsdame" på været spil. Her forsøgte en kvinde, der var iklædt tørklæde og talte gebrokkent dansk klokken 11.30 at få adgang til en 94-årig kvindes lejlighed på Nærum Vinge. Den 94-årige havde imidlertid sat sin sikkerhedskæde på døren og nægtede at åbne.

Nordsjællands Politi hører gerne fra andre borgere, som har oplevet eller oplever noget lignende. Ring 1-1-4.

Publiceret 15 January 2019 12:19