14-årig pige døde i nat efter et års kamp: "Liv sov ind i nat. Min pige er væk"

Den 14-årige piger, der i marts sidste år fik en overdosis af receptpligtig medicin og MDMA døde natten til onsdag.

Af
Daniel Sennek

Dødslejligheden har krævet endnu et ungt offer. Det står klart efter den 14-årige, der i marts sidste år i en lejlighed på Østerbro i København fik en overdosis efter indtag af receptpligtig medicin og MDMA, døde natten til onsdag.

Det skriver B.T.

"Liv sov ind i nat. Min pige er væk," skrev Livs far, Nikolaj til avisen. Dermed bliver hun det andet dødsoffer fra den aften, hvor også 14-årige Marcus omkom.

Den skæbnesvangre aften stoppede Livs hjerte med at slå grundet den kraftige overdosis. Ambulancefolkene fik gang i hendes hjerte igen, men hun havde pådraget sig en svær hjerneskade, da hjernen var uden ilt i lang tid.

Siden har hun været behandlet på Vejlefjord Rehabiletering, hvor hun natten mellem tirsdag og onsdag sov stille ind. Nikolaj har ikke forældremyndighed over Liv, men fik tirsdag at vide, at datteren var så dårlig, at hun formentlig ikke ville klare den.

"Jeg fik lov til at se hende i 10 min. Det var rigtig hårdt. Det var min lille pige, der lå der. Men hun sagde far til mig. Hun åbnede øjnene kort, inden hun lukkede dem igen og lavede en stor udånding. Jeg tror, hun ventede på mig," siger Nikolaj til B.T.

Flere gange har Nikolaj kæmpet for at få forældremyndigheden, da han ikke mente, at modere kunne tage vare på hende. Det var i moderens lejlighed på Østerbro, at både Liv og Marcus nu har mistet livet. Moren blev i oktober 2018 dømt for ikke at hjælpe de to hjælpeløse teenagere den pågældende martsaften. Hun afsoner lige nu en dom på to år.

Publiceret 16 January 2019 00:00