"Må vi låne din telefon?": Tilfældig elev sagde ja - og så startede tre kvarters uhyggeligt voldsmareridt

En gymnasieelev ville være flink, da et par unge mænd spurgte, om de måtte låne hans telefon. I stedet blev han gennembanket og truet med at blive smidt ud fra en motorvejsbro.

Af
Daniel Sennek

En 19-årig gymnasieelev blev i juni 2018 udsta for vold, røveri, afpresning og trusler. Nu har fire unge mennesker ved Retten i Odense fået deres domme for den groteske episode.

Det skriver fyens.dk.

Hovedgerningsmanden var den 20-årige Thor Allan Hillerup Kastrup, der har fået et års ubetinget fængsel, mens de øvrige tre - to mænd og en kvinde - er idømt henholdsvis 120, 100 og 80 timers samfundstjeneste.

Den 19-årige gymnasieelev blev overfaldet den 28. juni på Hjallesegade i Odense, på en gangsti og bro over den Fynske Motorvej. Han kom kørende på cykel for at møde sin kærese, da tre mænd råbte ham an.

De spurgte om lov til at låne hans mobiltelefon, og han stoppede for at give dem lov. Men det fortrød han omgående. De næste tre kvarter blev han udsat for tyveri, vold og trusler og ydmygelser, som den 20-årige var hovedmanden bag, og som de øvrige tre - en kvinde var i mellemtiden kommet til - i større eller mindre grad bidrog til og intet gjorde for at stoppe.

Den unge elev blev slået adskillige gange, der blev taget kvælertag på ham, han fik stjålet sin pung og truet med at blive smidt ud over gangbroen over motorvejen.

"De har alle på en eller anden måde tilsluttet sig, og derfor bliver de dømt for det hele. Pigen har ikke gjort forurettede noget, hun slår ham ikke, og hun forulemper ham ikke direkte, men hun er til stede, og hun modtager hans hævekort, da det bliver taget fra ham, og dermed er hun en del af det og er med til at gøre situationen værre, end hvis hun for eksempel havde sagt fra," siger anklager Jacob Thaarup til Fyens.dk.

Publiceret 16 January 2019 08:57